U bent hier

Uitdagende speelplaatsen en risico’s

Lezen

Het project ‘Pimp je speelplaats’ ondersteunt scholen in het samen vergroenen  van de speelplaats. In het najaar start al de vierde editie van ‘Pimp’. Ze kunnen dus al op heel wat ervaring en goede voorbeelden terugvallen.

Uiteraard is ook voor scholen, net zoals voor kinderopvang vaak de vraag: hoe kan dit veilig en verantwoord? Hoe bieden we kinderen kans op avontuur, zinvolle risico’s en uitdagingen op een verantwoorde manier?

Op de site van Pimp je Speelplaats vind je nu een publicatie met alle informatie over ‘veilig en avontuurlijk spelen’ gebundeld. De brochure begint met de troeven van een avontuurlijke speelplaats voor kinderen en met het wettelijk kader.

Daarna gaat ze uitgebreid in op hoe je stap voor stap werkt aan een groene, avontuurlijke én veilige speelplaats, met aandacht voor inplanting, looplijnen, zonering, water en vuur, veiligheid voor kinderen met een beperking, planten, dieren,…

Je krijgt ook informatie over risico-analyses én een ‘veiligheidswoordenboek’.

De brochure is een goede samenvatting én bevat heel wat linken naar andere bronnen die je mee helpen een evenwicht te vinden tussen avontuur en veiligheid.

Interesse? Je vindt hem hier.