U bent hier

Avontuurlijk spelen op de kinderopvangcaravan

Vorming

Hou jij van avontuur? Twijfel je soms of avontuur in de opvang ook kan? Wil je wel maar weet je niet goed hoe te beginnen? Dan hebben VVSG en Kleefkruid* een ideaal aanbod voor jou!

Op de Kinderopvangcaravan van VVSG biedt Kleefkruid* een vorming ‘avontuurlijk spelen in de kinderopvang’ aan. Voor al wie werkt met kinderen vanaf 6 jaar in de buitenschoolse opvang.

In deze vorming zoeken we samen uit wat kinderen zo boeiend vinden aan avontuurlijk spel. We vertrekken daarbij van concrete speelsituaties in de opvang: waarom is dit plezant voor kinderen? Wat leren ze eruit? Wat zijn mogelijke risico’s? Welke risico’s zijn interessant en welke niet? 

We maken ook tijd om zelf avontuurlijke speelimpulsen en activiteiten te ontdekken. Breng dus stevige schoenen en aangepaste kledij voor buiten mee.

Wat gaat Kind en Gezin zeggen als we in de opvang het avontuur opzoeken? We zoeken het uit en leren in concrete situaties zelf risico’s inschatten en er gepast op reageren.

 

Interesse? Deze kinderopvangcaravan trekt door Vlaanderen en stopt maar liefst 20 keer. Zoek snel uit wanneer de kinderopvangcaravan in je buurt is en schrijf je in op www.diverscity.be/kinderopvangcaravan. Dit aanbod is GRATIS voor alle gemeentelijke opvanginitiatieven. Niet twijfelen dus!