U bent hier

Aanbod

kinderen met grote takken

Kleefkruid* ontwikkelt vorming voor al wie met kinderen speelt. 

In de eerste plaats werkt Kleefkruid* voor kinderverzorg(st)ers, onthaalouders, kinderbegeleid(st)ers en teams in de kinderopvang. 

Maar het aanbod gaat breder: onderwijs, jeugdwerk, gezinnen, verenigingen voor volwassenen,... iedereen met een interesse voor dit thema kan bij Kleefkruid* terecht.

Thema's

jongens verrollen een boomstammetje

Cursus groeien naar een natuurrijke kinderopvang

Korte beschrijving: 

Deze tweedaagse vorming richt zich naar verantwoordelijken in de kinderopvang en kan op aanvraag worden aangeboden. Maar Kleefkruid* organiseert de cursus ook regelmatig in open aanbod.

nieuw!
jongen gecamoufleerd met bladeren

Groen tot achter je oren

Een intervisietraject op maat van begeleiders en verantwoordelijken uit kinderopvanginitiatieven die al een tijd groen en duurzaam werken en deze keuzes verder willen uitdiepen of verankeren in hun organisatie.

kind op katrol boven een vijver

Coachingstraject groene kinderopvang

Kleefkruid* begeleidt teams die samen hun opvang willen vergroenen. Deze coaching bestaat uit minstens 3 dagdelen, zodat verschillende aspecten van de werking aan bod kunnen komen.

kind springt in de plas

Help, het regent!

Jullie willen wel buiten spelen met kinderen en kinderen laten genieten van de frisse buitenlucht. Maar dan regent het de hele week. Of het hagelt en stormt. Of het miezert de hele tijd en je hebt vooral baby’s in je groep. Wat nu? Kleefkruid* zet je op weg.

wereldbol voorzichtig gedragen in 2 handen

Een duurzame kinderopvang

In deze vorming leer je hoe je kan werken aan een duurzame kinderopvang. Zowel in de keuzes die je als team maakt als in de dingen die je samen met kinderen doet, kan je immers duurzame keuzes maken.

Speelgroene inrichting

Hoe maak je van je buitenruimte een plek waar kinderen volop kunnen spelen in en met de natuur?
Een vorming voor al wie werkt met kinderen van 0 tot 12 jaar.

kleuter speelt in spetterend water

Natuurbeleving

In deze vorming staat zelf doen en beleven centraal. Daarnaast is er aandacht voor visie, begeleidingshouding en omgaan met veiligheid en hygiëne. Voor al wie met kinderen werkt tot 12 jaar.

jongen op een boomstronk

Op uitstap in de natuur

Wil je met kinderen de natuur in, buiten de muren van je eigen werking? We ontdekken de mogelijkheden voor een uitstap van een halfuurtje of voor een grote daguitstap, met baby's, peuters, kleuters of grote kinderen.

gezichtje gemaakt van een blad, bloemen en stokje

Kunst in de natuur

Welke materialen en creatieve technieken kan je gebruiken voor welke leeftijden? Welke mogelijkheden zijn er in elk seizoen? Hoe bouw ik creatieve activiteiten in de natuur op? Een vorming voor wie werkt met kinderen vanaf 2 jaar.

Natuurbeleving in de stad

Dit aanbod richt zich naar begeleid(st)ers van kinderen tussen 0 en 12 jaar die in de stad op zoek willen naar groene mogelijkheden, zelfs al zit die verstop in hele kleine hoekjes.

Spelende kinderen in het bos

Op avontuur met kinderen

Dit aanbod richt zich naar begeleid(st)ers van kinderen tussen 6 en 12 jaar.
We leren allerlei technieken om met kinderen op avontuur te trekken.

Liever maatwerk?

Kleefkruid* gaat liefst voor maatwerk. In overleg bepalen we de inhoud en de doelgroep van de vorming. Afhankelijk van de duur van de vorming kunnen meer of minder deelthema’s aan bod komen. Je kan kiezen om te proeven, maar we kunnen ook diepgaander werken. Of misschien wil je graag een combinatie van thema’s of deelthema’s?

Ook als je niet werkt niet in de kinderopvang, maar in een school, opleiding, jeugdwerkorganisatie, gezins-organisatie,… of  als je een personeelsuitstap wil organiseren of nog iets anders?

 Neem gerust contact op, met je specifieke vraag.